Cxense Display
Gå til hovedmeny

Swarovski SLC 8x50 B      Tilbud nå kr 10.990 – før kr 15.200 

Takkant kikkert m/Swarobright

Pris: 10990
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 1 på lager
Skumringskikkert. Swarovski 8x50 SLC er kikkerten med ekstremt god optisk kvalitet selv under svært vanskelige lysforhold. Skiller seg lite ut fra mindre Swarovski modeller ved normalt dagslys. Relativt stor og tung.
Swarovski SLC 8x50 B
Varenummer113014
Forlag/produsentSwarovski
Vekt i gram1150
Bredde x høyde198x126
Synsfelt v/ 1000m123m
Nærgrense5m
VanntettJa
Prismetypetakkant
ArmeringJa
Garanti5/10 år

Som de andre Swarovski kikkertene er denne selvfølgelig vanntett og nitrogenfylt og har god garanti. Fikse øyemuslinger til å skru inn og ut, gjør kikkertene svært godt egnet for brillebrukere.

Tilbehør til Swarovski SLC 8x50 B.
Swarovski flytereim
Pris: 570
Swarovski Stativadapter SLC
Pris: 1100
Swarovski kikkertreim
Pris: 490
Swarovski Objektivdeksel til SLC50
Pris: 50
Swarovski Okularringer til SLC 8x50
Pris: 100
Swarovski Okularringer mot sidelys til SLC 8x50
Pris: 160
Kikkert brystreim
Pris: 270
LensPen
Pris: 135
Opticron Linseklut
Pris: 60
Matin Rensesett for kikkert
Pris: 125

Swarovski SLC

SLC serien består av 8 forskjellige gummiarmerte takkantkikkerter. SLC-serien som stadig er forbedret, er blant det ypperste vi kan tilby av håndkikkerter. Inntil EL-modellene kom var SLC-kikkertene våre mest populære, noe som ikke minst skyldes at prisene var noe lavere enn konkurrentene. Kikkerten har en solid gummiarmering med en overflate som gir svært godt grep.

 Når det gjelder optikk og robusthet er modellene helt i toppen. For fuglekikking er det særlig den lille 8x30 modellen og 10x42 modellen som er populære. Disse har også godt synsfelt og en akseptabel nærgrense på 4m. De resterende modellene er alle tyngre. Til gjengjeld har de god lyssterke. Dette er skumringskikkerter velegnet for jakt og lignende aktiviteter. De to 7x modellene 7x42 B og 7x50 B er særlig velegnet for bruk i båt på grunn av sin moderate forstørrelse. 8x50 B, 8x56 B og 10x50 WB er typiske jaktkikkerter med god lysstyrke. Noe som særlig gjelder 8x56 modellen. Denne er imidlertid særlig stor og tung, med dårlig nærgrense (8m) og lite synsfelt. Denne siste modellen i serien er en 15x56 modell. Dette er en spesialkikkert med ekstra stor forstørrelse, som vil kreve stativ dersom man vil holde den stille. 

Sammenlignet med EL-modellene og enkelte andre merkers toppmodeller står modellene ikke tilbake for noen. For fuglekikking har imidlertid alle modellene noe dårlig nærgrense (4m eller mer). Det som trekker litt ned er at kikkertene er relativt tunge. For den som liker formen, og som ikke har sterke krav til nærgrense og tyngde, er modellene i SLC serien trolig de modellene i toppsjiktet som gir mest optikk for pengene. Okularkappene er av den utskyvbare typen, som er raske å skyve inn slik at kikkerten også kan brukes med briller. Kappene kan enkelt skrus av noe som gjør det særlig lett å rengjøre okularene og hindre at sand setter seg i skyvemekanismen. Det gjør det også raskt å skifte til andre kapper eller Swarovskis Booster.

Modellene utbedres jevnlig, og de nyeste modellene har "Easy-to-clean" coating som gjør dem lettere å rengjøre. Med kikkertene følger objektivdeksler, okulardeksel, neoprenreim og oppbevaringsveske. Som tilleggsutstyr får du stativovergang, som passer 15x modellen og alle de andre. 


Tilleggsutstyr 
Et meget spennende tilbehør til takkantkikkertene er Swarovski 2x kikkert booster. Den lille boosteren skrues enkelt på et av okularene og vips har man doblet forstørrelsen på kikkerten. Dette gir ekstra muligheter hvis man ønsker stor forstørrelse uten å bære tungt. Bildegjengivelsen er ypperlig, men man trenger enten stativ eller et godt anlegg, dersom bildet skal bli stødig. Du kan lese mer om booster'n her. Annet tilleggsutstyr vi kan tilby er spesielle okularkapper mot sidelys og orange flytereim for båtbruk. Denne hindrer kikkerten og synke om du skulle være så uheldig og miste den i sjøen.

Swarovski kikkertene er utvilsomt holdbare, men enkelte av de bevegelige slite delene må du regne med å skifte ut. Hos oss kan du få neopren kikkertreim, objektiv deksler, okulardeksel (regndeksel) og okularkapper. For disse delene oppfordrer vi deg til eventuelt og oppgi kikkertmodell ved bestilling. Da delene er noe forskjellige mellom de ulike modellene.

Swarobright
I takkantprismekikkerter er lysets strålegang mellom de ulike prismene preget av spesielt skarpe vinkler, noe som er teknisk utfordring for kikkertkonstruktører. Det er nemlig av den største betydning for en best mulig optisk gjengivelse at lysstrålene reflekteres maksimalt hver gang strålen treffer en reflekterende flate i takkantprismet. Til nå har man søkt å oppnå dette ved å påføre aluminiums- og sølvbelegg på prismenes reflekterende flater. Denne løsningen reflekterer opptil 96% av alt lys, noe som er mindre enn optimalt. Swarovskis svar på dette var å utvikle et nytt reflekterende belegg Swarobright for bruk i takkantkikkerter.

Sammensetningen av Swarobright er teknisk meget komplisert. Belegget består av mer enn 30 lag, der hvert av lagene har en nøyaktighet på tre milliondels millimeter. Prinsippet er at de forskjellige lagene skaper en effekt som gir maksimal refleksjon. Swarovski har med Swarobright klart å øke totalrefleksjonen fra de tidligere 96% til nå 99,5%. Dette gir en målbar økning i skarphet, fordi lys som ikke blir fullstendig reflektert alltid vil redusere billedkvaliteten i noen grad. Swarobright fører derfor til en enda mer briljant gjengivelse av hva du ser i kikkerten.

Holdbarheten av Swarobright er bedre enn aluminium eller sølv, som i en kikkert (over langt tid) er utsatt for oksydasjon. Swarobright-belegget holder seg nemlig uforandret. Dette betyr at man i tillegg til å ha økt den umiddelbare optiske kvalitet, også har klart å frembringe en løsning som gir en stabil konstruksjon slik at kvaliteten ikke reduseres. I motsetning til mange andre "liksom nyheter" har vi hos Natur og Fritid as med selvsyn sett hvordan dette har gjort kikkertene merkbart bedre optisk.De som søkte Swarovski SLC 8x50 B søkte også
Kite Bonelli 2.0 8x42
Pris: 8990
Swarovski SLC 8x56 W B
Pris: 17100
Nikon Travelite EX 8x25 CF
Pris: 1195
Leica Trinovid 10x25 BC
Pris: 4780
Norskekysten, fisk, skalldyr og hval
Pris: 169
Nikon Prostaff 3S 10x42
Pris: 1749
Nikon Monarch 7 10x30
Pris: 3890
Finding Birds in the Canaries
Pris: 98
Fjellvåk krus
Pris: 130
Swarovski SLC 8x42 W B
Pris: 13900Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Nikon Monarch 5 8x42
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett Nikon Travelite EX 8x25 CF
Nikon Monarch 7 10x42 Swarovski Okularringer til EL 10x42/SLC15x56
Sky-Watcher Mercury 607 AZ2 Opticron ES 80 GA ED v3 m/20-60x zoom

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--