Cxense Display
Gå til hovedmeny

Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Manfrotto Videohoder

Bruksegenskapene til stativer for videofilming har veldig mye mye med utformingen av hodet å gjøre. For store videokamera er det riktignok også betydelig forskjell i kravene til stativ. Fordi man skal bevege kamera mens man filmer, er det meget viktig å dempe alle vibrasjoner, samtidig som all panorering (når man f.eks. følger et objekt i bevegelse) glir helt jevnt uten rykkvise bevegelser, samtidig som stativet må stå i vater. De som bruker teleskop i forbindelse med fuglekikking, vil også oppdage at dette er nøyaktig de samme kravene som stilles der. Viktigheten av jevn gange blir større jo større forstørrelse man tar i bruk.

Oljedempede videohoder er generelt temmelig kostbare. Den eneste seriøse leverandør av lettvekt videohoder til under tusenlappen som vi kjenner til er Manfrotto. Deres letteste alternativ er det dempede Manfrotto 700RC2 med hurtigplate, som veier så vidt over en halv kilo. For Digitale videokamera under en kilo er nok M700RC2 kraftig nok, men vi synes det er litt for spedt for teleskop som forstørrer særlig mer enn 30x. Da vil vi anbefale Manfrotto 128RC. Fordelen med disse hodene er at de er lette, men med en lastekapasitet på 4kg er det begrenset hva de tåler av teleskop + fotoadapter + digitalt kamera osv. Er du kresen er vår erfaring er at de knapt kan sies å være presise nok for store teleskop med stor forstørrelse, og at slitasje gjør dem mer rykkete i bevegelsene over tid. Kombinasjon pris og størrelse gjør imidlertid hodene å anbefale, sammenlignet med hva man ellers finner i markedet.

Har du noe tyngre teleskop eller filmutstyr er det vår klare oppfatning at du bør vurdere "å tåle" noe ekstra vekt og kostnad for å få et hode som er lett å bevege med noe vekt på, og som går jevnere. Manfrotto 701HDV er blant dem som da absolutt bør vurderes eller Manfrotto MVH500AH. Se mer detaljer i listen under der flere større profesjonelle hoder også er med.

Se hele produktlisten over Manfrotto Videohoder

Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Allvær spiralblokk - Plastcover (135) Gul Rovfuglsilhuett sort
Ekornmater Frøautomat med beskyttelse - stor
Frøautomat med beskyttelse - medium Kjøttmeis
Paraply, med hagefugler Meisebolleautomat med beskyttelse
Frøautomat - stor m/6 frøuttak Birdsticker 5-pakning
4 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2020 Europas falker
Norske pattedyr Nordens fjärilar
4 mest solgte optikk
Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42 Swarovski Objektivdeksel til SLC8x30
Nikon Prostaff 3S 10x42 Nikon Aculon W10 8x21 Gul

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--