Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Carl Zeiss Diascope - Teleskop

Carl Zeiss Sports Optics leverer førsteklasses kikkerter som har vært anerkjent både i fugle- og jegermiljøet. Carl Zeiss Victory DiaScope kommer våren 2010 i ny gummiert utgave med nytt zoom okular. Den første teleskop modellen av Carl Zeiss Diascope ble lansert i 2001 og fikk umiddelbart gode kritikker. Diascope er førstevalg for mange nye teleskopkjøpere. Observasjonsteleskopene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Teleskopene har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er også ypperlige til bruk fra utsiktspunkt som verandaen eller lignende; til studier av natur, bygninger eller båttrafikk.
Victory DiaScope FL kommer både som 65 mm og 85mm teleskop. Zeiss lager kun sine modeller med fluoritt spesialglass (ikke normalglass). Begge modellene kommer i rett og en vinklet gummiert teleskopmodell. For enkelhetsskyld lagerfører vi normalt vinklede teleskop, da disse teleskopene er de klart mest populære, men de rette modellene kan bestilles inn. Teleskopene fra Carl Zeiss er relativt kostbare, men kvaliteten er deretter. Teleskopene er også velegnet til teleskopfoto med mye spennende spesialutstyr.


Carl Zeiss Diascope teleskophus


Teleskophusene kommer uten okular som må kjøpes i tillegg

Carl Zeiss teleskop okularerDu kan velge mellom fast og zoom okular. Okularene passer kun til Zeiss DiaScope.

Teleskop veskerStay-on veskene står på og beskytter teleskopet mens det er i bruk.

Teleskop fotografering


Carl Zeiss har flere spesiallagde adaptere og annet utstyr for fotografering gjennom teleskopet.

Bruksegenskaper
Teleskopene er konstruert med basis i Carl Zeiss Advanced Optics System (AOS) med glassmateriale som inneholder fluor ioner – Fluorritt betegnelsen er markert tydelig med "FL" i teleskopnavnet. Teleskopene har dermed linser med superakromatiske egenskaper – med naturlig farger, høy kontrast og oppløsning uten "fargeavvik". Teleskopene har kropp av korrosjonsbestandig lettmetallegering. Teleskopet har et dobbelt fokuseringssystem med to hastigheter på samme fokusskrue, en for hurtigfokusering og en for fin fokusering. Dette er plassert på toppen av teleskopet nær observatøren og okularet. De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann i å komme på inn på prismet når okularet tas av. Videre har teleskopet solblender og en bred roterbar stativfot.

På grunn av forstørrelsen er teleskopene i de aller fleste tilfeller nødt til å stå på stativ. Teleskopene har utskiftbar okularer; du kjøper derfor selve teleskophuset for seg. Okularene må kjøpes i tillegg. Teleskopene kan også brukes til å fotografere gjennom. Observasjonsteleskopene er garantert vanntette med 10 års garanti. De optiske egenskapene er preget av naturlig fargegjengivelse, høy kontrast og oppløsning, samt gode- motlysegenskaper. Som tilleggsutstyr til kikkertene anbefaler vi en beredskapsveske som står på og beskytter teleskopet mot fuktighet, skrap og støt, samtidig som det er fullt operativt.

Okularer
De tre okularene som tilbys brukes på begge teleskopene, men de gir ulik forstørrelse avhengig av brennvidden på teleskopet. For 65 mm teleskopet kan du velge mellom 30x, 15-45x og 15-56x zoom okular, mens de samme okularene gir 40x, 20-60x og 20-75x zoom når de brukes på 85 mm teleskopet. I tillegg til Carl Zeiss sine egne okular, finnes det astronomi adaptere for okular. Med disse kan du enten bruke astronomiske okularer (forstørrelser over 60x) fra andre fabrikanter på Diascope eller dine Zeiss okular på andre stjernekikkerter.Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 5 8x42 Swarovski Objektivdeksel til SLC8x30
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Nikon Travelite EX 8x25 CF
Opticron ES 80 GA ED v3 m/20-60x zoom Nikon Prostaff 5 8x42
Opticron telefonadapter USM-2 Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--