En komplett og rikt illustrert oversikt over alle fisker i norske farvann og innsjøer.
Hva heter fisken? Hvor finnes den og hva kjennetegner den? Aschehougs store fiskebok er den mest omfattende boken noensinne om fisk i Norge og inneholder all relevant viten om våre fisker.
Boken omhandler alle arter registrert i norske farvann, alle ferskvannsfisker som finnes i Norge samt noen som bare forekommer i våre naboland. Alle artene dokumenteres grundig med kjennetegn, utbredelseskart, biologi, økonomisk betydning, minstemål ved fiske og flotte illustrasjoner.
Aschehougs store fiskebok er uunnværlig for sportsfiskere, artsfiskere, yrkesfiskere og alle andre som er interessert i og vil vite mer om fisker. Boken inneholder også fiskenes familienavn, latinske navn, bestemmelsesnøkler, oversikt over fiskenes utvikling, anatomi, klassifisering, vandringer og mye mer.
Aschehougs store fiskebok
Aschehougs store fiskebok er den mest omfattende boken om fisk i Norge. Den omhandler alle de artene som er registrert i norske farvann samt alle våre ferskvannsarter. Hele 345 arter presenteres.
kr 499
Ikke på lager, tilgjengelig som restordre
Utgivelsesår: | 2019-05 |
Antall sider: | 484 |
Fotos – illustrasjoner: | f-plansjer og kart (alle arter) |
ISBN: | 9788203392191 |
Språk: | Norsk |
Forlag: | Aschehoug |
Forfatter: | Per Pethon |
Relaterte produkter
-
Krabben
et biologisk og kulturhistorisk portrett av taskekrabben
Krabben, eller mer presist, taskekrabben, er en like selvfølgelig ingrediens til et skalldyrmåltid som hummer, sjøkreps, reker og blåskjell. Vi har gjennom århundrer skattet den høyt, og selv i dag er forventningene store når teinene settes og trekkes.
kr 399kr 369 Kjøp -
Verden under vann
Målet med denne boka er å ta deg med på en reise ned i min verden. Ned i tareskogen, til de stupbratte sidene til undervannsvulkaner, ned i det knusende, beksvarte dypet og inn i det bankende hjertet av jordkloden.
-
Fiskeanatomi
2. utgave
Boken beskriver fiskenes ytre og indre anatomi, med hovedvekt på benfisk (teleoster). De viktigste sykdommene innen hvert organsystem er også omtalt. I tillegg er det kapitler om anatomiske forhold hos bruskfisk, kjeveløs fisk, spesiell anatomi for en del viktige norske fisk, og om fiskenes opprinnelse og systematikk. Målgruppene er veterinær- og fiskehelsestudenter, veterinærer, fiskehelsebiologer, fiskebiologer, ansatte i fiskenæringen og biologer ellers.