Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Leica televid teleskop

Gjennom 90-tallet hadde Leica en ledende posisjon innen fuglekikking. Dette er ikke minst takket være APO-televid teleskopet som satte en standard med sitt 32x vidvinkelokular, både bruksmessig og optisk. Leica var først med den utskyvbare okularkappen og den brede okularlinsen, som gjorde at teleskopet fungerte like bra for brillebrukere. Samtidig hadde man et krystallklart bilde med stort synsfelt og kantskarphet man tidligere ikke hadde sett maken til.

Leica er nå på markedet med sine nye APO Televid 65 og 82mm teleskop. I første omgang produseres disse kun med fluoritt spesialglass. Teleskopet er forbedret på alle områder, ikke minst teknisk og utvendig utførelse. Nå er også okularene vanntette og teleskophuset er gummiert. Objektivet har fått forbedret coating. Mest oppsikt vil nok okularet skape, med sitt store synsfelt og høye optiske kvalitet. Okularet er nå også vanntett.

Leica teleskop


Leica APO Televid feltteleskop
Teleskopmodeller i to ulike størrelser.
Tilbudsett med okular.

Leica teleskop-okular


Leica teleskopokularer
Zoom okular med stort synsfelt. 25-50x forstørrelse for begge teleskoper.

Beredskapsveske


Leica beredskapsveske / Stay-on case
Beredskapsveskene beskytter teleskopet mot støt, støv og fuktighet.

Leica teleskop
Langkikkertene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Disse har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er imidlertid ypperlig til utsiktskikking bruk fra verandaen eller lignende for som har lyst å studere nærmere det som foregår rundt; det være seg natur, bygninger eller båttrafikk. På grunn av forstørrelsen er teleskopene i de aller fleste tilfeller nødt til å stå på stativ. Teleskopene har utskiftbart okular. Du må derfor kjøpe okular i tillegg til teleskophuset. Leica APO televid er sammen med okularene garantert vanntette med med servicegaranti. De optiske egenskapene er preget av naturlig fargegjengivelse, høy kontrast og oppløsning, samt gode- motlysegenskaper..

Objektivstørrelse
Serien består av et 65 mm teleskop og et 80mm teleskop. Disse får du igjen i en rett eller en vinklet modell. Vi lagerfører normalt de vinklede teleskopene, da de omsettes mest, men vi skaffer de rette modellene. Pris for rette og skrå modeller er lik. Når det gjelder valget mellom disse modellene er det slik at 65 modellene er mindre og lettere å ha med på reise osv. Lysstyrken er imidlertid merkbart svakere. Dette betyr at bildet generelt blir mørkere, noe som blir mest problematisk i gråvær og ved bruk av store forstørrelser. 82mm teleskopet vil være mest anvendelig for forstørrelser over 45-50x og dersom du har tenkt å fotografere gjennom teleskopet.

Leica televid egenskaper
Leicateleskopene har kropp av magnesium som er solid gummiarmert. Armeringen beskytter mot støt og er lyddempende, men det hindrer også at du blir fingerkald av å holde på eller rundt teleskopet om vinteren. Fargen hindrer refleksjon som skremmer dyr og fugler. Teleskopet har dobbelfokusering med en grov og fin justering. De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, som hindrer støv, skitt og vann i å trenge inn i teleskop og okular. Teleskopene har solblender og nå også en stativfot som kan settes rett i Swarovskistativet (og en del Manfrotto stativhoder) uten hurtig plate. Coatingen på teleskopene er betydelig forbedret og Leica AquaDura coating beskytter mot støv og fingermerker, øker visibiliteteten under vanskelige værforhold og letter rengjøring av linsene.

Teleskopene i serien kan bruke de spesiallagde okularene som tilbys (i første omgang 25-50 zoom). Okularene har bajonettfatning med skikkelig lås (så det ikke faller av) og store brede øyeokular, med langt øyerelieff og okularkapper som kan skrues inn og ut. Okularene gir fullt synsfelt for brillebrukere. Zoomokularet gir stor fleksibilitet. Normalt er synsfeltet mindre enn for fastokularene, men for Leicas nye 25-50x zoomokular er dette helt marginalt.

Beredskapsvesker
Selv om teleskopene er vanntette og gummiarmerte er det mange som ønsker en beredskapsveske som beskytter teleskopet mot regn, støv og sand. Veskene kan tres utenpå teleskopet og teleskopet brukes med vesken på. Vi tilbyr originale vesker til 65 eller 80mm.

Andre linker:
Leicas hjemmeside for APO Televid teleskop

Leicabirding.blogspot.com/
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Focus Junior 6x21 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Focus Junior 6x21
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 7 10x42 Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett
Carl Zeiss Corduraveske Victory FL x42 Opticron 10x18 Doublet

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid